2016-2023: De webshop wordt gelanceerd, er worden zonnepanelen geplaatst en de 4e generatie neemt het roer over

Door de introductie van de webshop in 2016 stegen de verkopen gestaag tot het begin van 2020. De COVID19 pandemie bracht een nieuwe onzekerheid met zich mee en ook voor Sneeboer was het afwachten wat er zou gebeuren. De coronapandemie bracht erg veel extra maatregelen met zich mee, maar we wisten de werkplaats zo goed als open te houden en er is gelukkig niemand langdurig ziek geweest door dit virus. Doordat mensen niet meer konden reizen, werd overal de tuin maar aangepakt en dus ontplofte de vraag naar tuingereedschap. Omdat wij alles zelf maken explodeerde onze levertijd ook van 3 weken naar 6 maanden met een uitschieter van 9 maanden. 

Ondanks de pandemie hebben we in juli 2020 ruim 300 zonnepanelen in gebruik genomen die op het dak van het nieuwe pand geplaatst zijn. Met deze zonnepanelen wekken wij meer energie op dan wij in een jaar gebruiken waardoor wij vanaf dat moment energieneutraal produceren! In 2021 kwam Sjoerd Sneeboer (zoon van Jaap en Wilma) in dienst en werden de eerste maatregelen getroffen om de extreem lange levertijden te verkleinen. Zo werd er flink geïnvesteerd in het personeel, werd de werkplaats verbouwd en zijn er nieuwe machines aangeschaft. 

Begin januari 2023 konden we eindelijk kenbaar maken dat Laura en Sjoerd het bedrijf hadden overgenomen van Jaap en Wilma. De afronding van de overname komt op een mooi moment aangezien Sneeboer op 30 januari 2023 het 110 jarig bestaan mag vieren! Als vierde generatie Sneeboer beogen Laura en Sjoerd met alle werknemers het kenmerkende Sneeboer gereedschap te blijven produceren van de hoogste kwaliteit met het motto van oprichter Arie Sneeboer hoog in het vaandel “Als je iets doet, moet je het goed doen”.