Sneeboer & Piet Oudolf slaan de handen ineen

Met meesterwerken als The High Line Garden in New York en Lurie Garden in Chicago – om maar een paar projecten te noemen – mag Piet Oudolf zich met recht een van de meest succesvolle tuinontwerpers ter wereld noemen. Piet heeft een speciale manier van creëren, met veel weelderigheid en wildheid maar ook in samenhang met het opzoeken van de grenzen van de tuin waarbij hij de controle grotendeels los laat. Deze nieuwe stroming, die bestaande tuinontwerpen tegen het licht houdt, wordt ook wel de New Dutch Wave genoemd. Piets ontwerpen worden wereldwijd op de juiste waarde geschat en zijn een inspiratiebron voor veel tuinliefhebbers.

Een tuin van Piet Oudolf door de seizoenen heen

Gardens of the World

Ga met ons mee naar een aantal van de mooiste tuinen en kwekerijen in Nederland die elk op zich schitteren in hun eigen ontwerp en specialisatie.

Gardens of the World episode 1: Piet Oudolf “Control and Lettings Go”
Gardens of the World episode 2: De Boschhoeve
Gardens of the World episode 3: Piet Oudolf Can’t get enough of gardening inspiration.
Gardens of the World episode 4: De Havikshof
Gardens of the World episode 5: De Hessenhof

De gezamenlijke missie van Jaap Sneeboer en Piet Oudolf

Door de jarenlange ervaring van Piet, de doordachte manier van planten en zijn uitgebreide kennis kan ook uw tuin veranderen in een echte “Piet Oudolf Creatie’’. Maar voor de juiste basis en de uiteindelijke uitvoering heeft Sneeboer de beste tools.
De gezamenlijke missie van Jaap Sneeboer en Piet Oudolf om ‘’de kracht en schoonheid van de natuur, duurzaamheid, ecosysteem en het milieu te ervaren’’ is met deze unieke samenwerking naar een veel hoger niveau gebracht.

Piet Oudolf en Jaap Sneeboer

Deze speciaal door Piet Oudolf geselecteerde gereedschappen van Sneeboer vormen de basis voor het aanleggen en onderhouden van een iconisch Piet Oudolf pallet en garanderen u van een leven lang tuinplezier.

Originele Piet Oudolf tekening

Piet Oudolf staat bekend om zijn gebruik van planten en grassen die tijdens elke levensfase een plek in de tuin verdienen. Zo kan ook uw tuin in elk seizoen een genot zijn om in te ontspannen en te werken. In deze tekening kunt u zien hoe Piet gebruik maakt van de ruimtes en alle planten en grassen die hij tot zijn beschikking heeft om er een 4 seizoenen tuin van te maken.