2010-2016: Sneeboer wordt hofleverancier tijdens het 100-jarig bestaan en de werkplaats wordt weer uitgebreid

Ondanks de globale financiële crisis werd in 2009 duidelijk dat de werkplaats in Bovenkarspel alweer te klein werd voor alle werkzaamheden. Dit pand was in 1993 gebouwd en door de komst van een watersnijder en een aantal andere machines was elke vierkante al gauw bezet. Zodoende werd er besloten om uit te breiden en in 2010 werd de eerste paal van de uitbreiding geslagen door toenmalig Minister Fred Teeven. 

In deze periode is er ook veel werk verzet om het predicaat “Hofleverancier” te ontvangen. Dit werk werd beloond met een goedkeuring waardoor wij sinds 2012 bij “Koninklijke beschikking Hofleverancier” zijn en daarmee ook Koninklijk Sneeboer!

De uitbreiding van de werkplaats was gelukkig op tijd klaar om ons 100 jarig bestaan groots te vieren in 2013! Ter ere van deze viering, en de toekenning van het predicaat “Hofleverancier”, heeft Jaap Sneeboer de Royal Dutch Hoe ontwikkeld. Een zeer veelzijdige schoffel die over de hele wereld veel verkocht wordt. Daarnaast heeft Jaap Sneeboer de meest exclusieve tuin gereedschap lijn ter wereld ontwikkeld toen hij zijn Sneeboer Titanium gereedschap lijn presenteerde. Dit handgereedschap is gemaakt van een speciale titanium legering en is daarmee het meest exclusieve tuingereedschap op de wereld! 

In 2015 besloot Laura Sneeboer (dochter van Jaap en Wilma) om in het familiebedrijf te gaan werken. Ze ondersteunde Wilma bij de verkoop en de administratie en ging zich richten op het opzetten van een webshop in 2016 om klanten ook direct te bereiken. Onze huidige webshop is alweer de tweede versie die voortbouwt op het werk uit 2016. Deze website is naast een shop ook een naslagwerk voor klanten waar wij alle informatie delen over Sneeboer en over de producten die wij maken.