Service

Garantie

Elk uniek stuk Sneeboer gereedschap is gemaakt voor het leven maar mochten er toch problemen zijn met uw gereedschap laat ons dat dan weten. Onze producten hebben 1 jaar garantie op de houten stelen en 50 jaar garantie op de onderdelen van staal, roestvast staal en titanium. Als u vragen heeft of aanspraak wilt maken op de garantie stuur dan een e-mail met een foto naar sales@sneeboer.com of neem contact op met de dichtstbijzijnde Sneeboer dealer.

Wanneer wij een vervangend gereedschap aanbieden zullen wij ons best doen om hetzelfde gereedschap aan te bieden. Als dit niet kan, zullen wij een alternatief maar vergelijkbaar gereedschap aanbieden.

De volgende oorzaken van beschadiging vallen niet onder onze garantie:

  • Normale slijtage van de onderdelen, missende of afgebroken onderdelen of onderdelen die door u zijn aangepast of veranderd.
  • Schade doordat het product verkeerd is gebruikt, dat wil zeggen wanneer een gereedschap gebruikt is op een manier waar het niet voor ontworpen is. Een voorbeeld is wanneer een spade breekt omdat die gebruikt wordt als koevoet.
  • Wanneer het gereedschap beschadigd is omdat het niet het juiste onderhoud heeft gekregen of juist is opgeslagen. Een voorbeeld is wanneer gereedschap het hele jaar buiten ligt terwijl het op een droge plek opgeslagen moet worden.
  • Deze garantie voorwaarden gelden ook niet wanneer een gereedschap cosmetische schade heeft opgelopen die geen invloed hebben op de functie van het gereedschap.

Reparatie

Het kan gebeuren dat uw gereedschap aan reparatie toe is. Wij raden u aan om naar u Sneeboer retailer in de buurt te gaan. Klik hier voor de dealerlocator.

Het is ook mogelijk om een E-mail direct aan ons te sturen met korte omschrijving en foto van het gereedschap: sales@sneeboer.com

U ontvangt daarna een antwoord van ons met reparatievoorstel en prijsopgaaf.

Vervolgens stuurt u ons het gereedschap voorzien van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres! Na ontvangst van betaling zullen wij het gereedschap repareren en aan u retourneren. Meestal duurt dit ongeveer 1-2 weken.

Onderhoud

Voor het eerste gebruik:

Behandel alles met lijnzaad olie. Dit zorgt ervoor dat de stelen niet uitdrogen en er geen grond aan de steel blijft kleven. Zelfs het roestvast stalen gedeelte kan met de lijnzaad olie worden behandeld. Dit zorgt ervoor dat er ook geen grond aan het blad van de spade, hark of hand gereedschap blijft kleven.

Zo onderhoudt u uw tuingereedschap in 4 stappen

Stap 1: Maak schoon

Verwijder eerst grondresten en roest met de harde borstel (daarvoor hebben wij onze speciale Sneeboer borstel gecreëerd met messing borstels). Dit is belangrijk omdat het de verspreiding van ziektes tegenhoudt. Mocht u ook gereedschappen hebben van staal dan kunt u de bladen ook met schuurpapier schuren. Voor roestvast stalen gereedschappen is dit niet nodig.

Stap 2: Slijpen

Een scherpe spade is prettig om mee te werken. Gebruik daarom degelijke slijpstenen. Wij raden ons eigen ontworpen slijpsteen aan omdat deze ideaal is voor het slijpen van ons gereedschap. Slijp alleen de aflopende snijkant en behoud de hoek van het hellende gedeelte.

Tip: Slijp uw gereedschappen nooit met elektrische slijpers. Hoge temperaturen tasten de kwaliteit van het roestvast staal aan.

Stap 3: Oliën

Behandel de stelen en bladen door ze in te smeren met een dunne laag lijnzaad olie. Berg het doekje met de lijnzaad olie goed op in een luchtdicht blik en weg van open vuur om te voorkomen dat de doek vlam vat.

Stap 4: Opbergen

Dit is de grootste uitdaging voor vele tuiniers. Maar onthoud, des te beter u voor uw gereedschappen zorgt des te langer ze mee gaan. Houdt gereedschappen met houten stelen droog na gebruik. Uit de zon en let op met extreme temperaturen en grote variaties in luchtvochtigheid. Houd uw gereedschap ook uit de buurt van kleine kinderen.