Hofleverancier

Predicaat Hofleverancier

Begin 2012 is Jaap Sneeboer begonnen met de aanvraag voor het Predicaat Hofleverancier. Aangezien Sneeboer in 2013 zijn 100-jarige bestaan zou vieren en dit een vereiste is voor de aanvraag, was het een mooi moment om dit traject te starten. Naast de vereiste van de leeftijd van het bedrijf, moet het bedrijf in het MKB-segment vallen en moet de onderneming een vooraanstaande plaats innemen in de regio door bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Daarnaast moet het bedrijf aantoonbaar financieel gezond zijn en een onberispelijke reputatie hebben. 

17 december 2012

De aanvraag wordt voorzien van het advies van de Burgemeester en aangeboden aan de Commissaris van de Koningin, die op zijn beurt de beslissing van de Koning doorgeeft. Op 17 december 2012 heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging “bij Koninklijke beschikking Hofleverancier” verleend aan Sneeboer! 

Kroon op het werk

De complete aanvraag omvatte veel papierwerk en controle van vele historische gegevens, maar het was letterlijk de kroon op het werk van Jaap Sneeboer. Hij mocht de onderscheiding als 3e generatie eigenaar Sneeboer ontvangen. Het Koninklijke Wapen hangt nu in onze receptie, samen met de berichtgeving van de beschikking. Wij zijn als bedrijf, maar ook namens alle werknemers, zeer trots dat wij het Koninklijke Wapen en het Predicaat Hofleverancier mogen voeren. 

Ter viering van het ontvangst van deze eretitel heeft Jaap Sneeboer de Sneeboer Koninklijke Schoffel geïntroduceerd. Naast dat dit een fantastisch handzame en functionele schoffel is, is het snijblad ook gemodelleerd naar de vorm van een kroon!