Verzending naar UK, na Brexit

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het versturen naar de UK. Onze gereedschappen zijn vrijgesteld van invoerrechten maar BTW zal wel moeten worden betaald bij aankomst in het land. U ontvangt van de vervoerder een factuur om dit te betalen. U betaald bij ons de kosten voor het vervoer naar uw adres, maar de BTW zal achteraf moeten worden verrekend met de vervoerder.

Is het totaalbedrag <£135 dan vraagt FedEx voor levering om betaling van de BTW. Is het totaalbedrag >£135 dan kunt u na levering nog een factuur verwachten van FedEx.

Naast de BTW zal FedEx ook nog een administratie fee rekenen, dit is afhankelijk van het BTW bedrag.

  • Als de BTW £0,01- £42,50 dan is de fee 30% van het BTW bedrag met een minimum van £4,25
  • Als de BTW £42,50 – £510,00 dan is de fee £12,75
  • Als de BTW £510,00 + is dan is de fee 2,5% van het BTW bedrag.

Andere relvante veelgestelde vragen

Het is mogelijk om tijdens het besteladres een tweede adres in te geven waar we het pakket kunnen laten bezorgen, bijvoorbeeld uw werkadres. Aan het einde van het bestelproces kunt u in het vakje “comments” nog extra informatie aan ons kwijt.

Voor verzending binnen Nederland is het helaas niet mogelijk om uw pakket te laten bezorgen bij een afhaalpunt in uw buurt. De vervoerder zal bij afwezigheid een briefje in uw brievenbus achterlaten en het een dag later weer proberen.

We produceren alle gereedschappen op bestelling. Na ontvangst van uw bestelling sturen wij een E-mail met de verwachte levertijd. Ieder Sneeboer gereedschap wordt met de handgemaakt door ons kleine team in Holland.

De verzendkosten zijn afhankelijk van afmeting, gewicht en waar het pakket wordt bezorgd. Als u uw bestelling ingeeft worden de verzendkosten voor u berekend en zichtbaar.

In Nederland versturen wij al onze bestellingen met Beentjes uit Heerhugowaard.
Naar het buitenland versturen wij met FedEx international en DPD. FedEx hanteert een lijst met uitzonderingen, postcodes die ver afgelegen liggen zoals eilanden etc. In sommige gevallen kunnen de verzendkosten hoger zijn dan door ons systeem wordt berekend. In dit geval zullen wij contact met u opnemen.

Hier een overzicht van de verzendmethoden en toeslagen.

UK; FedEx: lengtetoeslag £20

US & Canada: lengtetoeslag $28

Europa; DPD of FedEx: lengtetoeslag €18,90 (excl. BTW)

Andere landen; FedEx; lengtetoeslag €22,50

Deze toeslag wordt toegevoegd aan de totale verzendkosten in de check-out en is gebaseerd op de lengte van een stuk gereedschap.