1992-1996: De aankoop van Van Driel stuwt de verkoop, dus moet er een nieuwe smederij gebouwd worden

Na de overname van Jaap en Wilma, de komst van Frank en Aad Sneeboer en de aankoop van het merk Van Driel eind jaren tachtig schoot de verkoop omhoog. Zo groot was stijging dat besloten werd afstand van de smederij te doen waar al sinds 1913 gereedschap geproduceerd werd en een nieuw pand te laten bouwen in Bovenkarspel. Zodoende werd in 1992 de eerste steen van het nieuwe pand gelegd door Paul Sneeboer, zoon van oprichter Arie, en Laura en Sjoerd, de kinderen van Jaap en Wilma. 

In april 1993 was het dan eindelijk tijd voor de verhuizing naar de nieuwe smederij en de sloop van de oude smederij. De productieruimte werd 3x zo groot naar een totaal 900m². Mede door de verhuizing en het nieuwe pand stegen de kosten enorm en werden het moeilijke tijden. Om de verkopen te ondersteunen werd er een extra stalen “Brink” lijn opgezet en maar de focus bleef op het rvs gereedschap. Aangezien Jaap de Duitse taal machtig was, is hij in die periode naar kwekers in Duitsland getrokken om het gereedschap daar ook te verkopen. De eerste Duitse winkel waar Sneeboer gereedschap verkocht werd was die van Gartenbautechnik Geereking en wij verkopen tegenwoordig nog steeds gereedschap via deze Duitse dealer!

De innovatie lag ook niet stil en zo werden in 1994 de eerste beginselen van een Sneeboer website opgeschreven en werd sneeboer.com vastgelegd. Deze periode werd gekenmerkt door doordeweeks gereedschap produceren om deze in het weekend te verkopen op beurzen in Nederland, België Duitsland en Engeland. In 1996 kwam daar een nieuwe primeur bij toen Da-Ichi Seeds uit Japan Sneeboer gereedschap is gaan verkopen!