1950: Eerste bestelling rvs plaat en laselektroden

Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende vrede in Europa, maar kenmerkte zich ook doordat er meer exclusieve materialen beschikbaar werden op de markt. Daardoor kon Arie Sneeboer zijn eerste las elektrodes van roestvast staal kopen in januari 1950 en twee maanden later werd een ‘Weldanka’ roestvast stalen plaat gekocht van 1×1 m breed en 2 mm dik. ‘Weldanka’ was een rvs legering dat geproduceerd werd door Brown, Bayleys Steel Works in Sheffield, het Verenigd Koninkrijk.

Samen met zijn drie zoons Kees, Paul en Teun begon Arie aan een nieuw avontuur in het tuingereedschap van roestvast staal! We kunnen dus met zekerheid stellen dat Sneeboer in 1950 is gaan innoveren met materiaalsoorten door tuingereedschap te produceren van van roestvast staal. 

Het grote voordeel van roestvast staal is dat het in het ergste geval slechts een kleine oxide laag op het oppervlakte kan ontstaan waardoor de rest van het materiaal beschermd is tegen verdere oxidering of roestvorming. Staal daarentegen, mist de chemische componenten voor deze bescherming en zal dus verder door oxideren waarbij het met voldoende tijd volledig weg kan roesten.